Hoppa till sidans innehåll

Vår alkohol- och drogpolicy

22 FEB 2018 15:12
  • Uppdaterad: 22 FEB 2018 16:11

Här finner du vår alkohol och drogpolicy som gäller för främst träningar på Raven Hill.

Alkohol- och drogpolicy för Tärna Snöskoterklubb

Genom att arbeta fram ett policydokument har vi förtydligat budskapet att alkohol/droger och idrott inte hör ihop. Genom det kan vi i vår förening verka för att försena alkoholdebuten samt förebygga bruk av tobak, narkotika och dopingpreparat bland föreningens barn och ungdomar.

Föreningen

Tärna Snöskoterklubb, TSSK, gör det möjligt för barn, ungdomar och vuxna att köra motocross på sommaren och skotercross på vintern. Verksamheter bedrivs främst på motorstadion Raven Hill utanför Hemavan. Aktiviteter utgör främst träning på banan Raven Hill. Några tränar för tävlingar, andra enbart för att det är en kul och trevlig aktivitet, även för föräldrar och vänner. Motorsport och organiserad träning är ett bra komplement till andra fritidsaktiviteter i Hemavan Tärnaby.

Alkohol och narkotika hör absolut inte ihop med motorsport. TSSK ska förknippas med en tydlig inställning gentemot alkohol och droger. I vår förening vill vi bedriva aktiviteter så att den utvecklar våra medlemmar både fysiskt, psykiskt och även socialt utan inblandning av alkohol och droger.

Föreningen ska verka för att medlemmarna informeras om innehållet i vår policy samt att alkohol och droger är negativt för alla former av vår verksamhet. Vuxna som medverkar vid träning och andra aktiviteter ska vara ett föredöme så föräldrar med stort förtroende kunna låta sina barn och ungdomar delta i TSSKs aktiviteter.

Riktlinjer kring alkohol och narkotika

Under träning accepteras inte intag av alkohol eller narkotika, eller att någon är påverkad. Vare sig bland barn, ungdomar, tränare/ledare, föräldrar eller andra som tittar på under träning. Detsamma gäller vid tävling där den tävlande kör för klubben.

Person som är bakfull ska inte heller delta i träning eftersom detta påverkar körförmågan och säkerheten. Inte heller tränare/ledare, föräldrar och övriga som medverkar vid träningstillfällena är välkomna om de är bakfulla.

Vid övrig föreningsverksamhet ska de vuxna vara ett föredöme och avstå från alkohol och droger när barn och ungdomar medverkar.

Riktlinjer kring tobak

Rökning och snusning bland barn och ungdomar under 18 år accepteras inte under träning.

Om policyn inte efterlevs

Förare som visar tecken på att vara påverkad under träningstillfällen i TSSK:s regi ska omedelbart tas från banan, fordonet göras obrukbart och personen avvisas från området. Annan påverkad medverkande vid träningsaktivitet ska uppmanas att lämna området. Om den berörda är under 18 år vidtalas även dennes föräldrar. Vid upprepning kan det bli aktuellt med avstängning och/eller uteslutning från föreningens verksamhet.

Om rökning och snusning förekommer barn och ungdomar under 18 år ska medverkande vuxna upplysa om att det inte är tillåtet.

Information och ansvar

Information om föreningens policy ska finnas på hemsidan, meddelas på Facebooksidan efter uppdatering samt anslås på informationstavlan på Raven Hill. Policyn ska även delges tränare/ledare separat, samt skrivas under av dessa.

Ansvarig för policyn är styrelsen. Uppdatering görs vid första styrelsemötet efter årsmötet.

 

Alkohol- och drogpolicyn är antagen av styrelsen 2017-08-31.

Skribent: Erika Örnfjäll
E-post: Adressen Gömd

Postadress:
Tärna SSK - Motorcykel och Snöskoter
Viltvägen 10
92064 Tärnaby

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info